#KG332 – “Geen excuses, die kaasschaaf erover!”

Tegen Ajax, Twente en PSV lukte het niet. Wint Feyenoord tegen AZ wel een topwedstrijd onder hoogspanning? Het zou de kampioensambities van de Rotterdammers almaar doen glanzen. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel wordt de wedstrijd uitgebreid voorbeschouwd.  

Feyenoord en AZ zijn dit jaar in een serieuze titelstrijd verwikkeld en hebben stiekem meer gemeen dan een hoop mensen misschien willen toegeven. Want de twee clubs waren vooraf absoluut geen favoriet voor de schaal, hebben midweeks met een geplaatste status in Europa met de voetjes omhoog kunnen kijken naar de Nederlandse titelconcurrenten én hebben bovendien te maken met een hoop blessures en afwezigen. 

Het grootste item is deze week toch: hoe Orkun Kökçü te vervangen? Gaat trainer Arne Slot kiezen voor de variant met Javairô Dilrosun op tien en Quinten Timber op de plek van Feyenoords aanvoerder? En wie krijgt die band eigenlijk om? Lutsharel Geertruida, de man die de meeste duels in het rood-wit speelde, of misschien toch Dávid Hancko – die bij Sparta Praag ook al de kapitein was?

Of kiest Slot voor Alireza Jahanbakhsh? De Iraniër gaf deze week een prachtig interview in de VI en ontpopt zich tot een geweldige clubambassadeur. De aanvaller is in De Kuip enorm populair – terwijl hij niet eens de status van bankzitter ontstegen is. En daarmee komt hij in een illuster rijtje… 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.