#KG329 – “Wil de echte buitenspeler nu opstaan?”

Overwicht in de Klassieker, maar amper kansen, overwicht bij FC Twente, maar te weinig kansen, volkomen dominant tegen PSV, wél veel kansen, maar te weinig goals. Het ontbreekt dit Feyenoord niet aan dominantie, en tegen de Eindhovenaren zelfs niet aan kansen. En toch winnen we weer geen topper. De samenvatting van Studio Sport had een half uur kunnen duren, maar meer dan vier goals (zeven doelpogingen PSV) telde deze kraker niet. En aan Feyenoord’s kant hadden dat er veel meer moeten zijn. 

En dus hadden we over de helft van de competitie verder afstand moeten nemen van de concurrentie. Maar in plaats daarvan staan we twee punten voor op AZ, drie op Ajax en vier op PSV. Ja, natuurlijk hadden we daar vooraf voor getekend. Maar het beklijft dat er toch écht nog wat meer in zat.

Positief: we hebben zes van de acht toppers dit seizoen gehad en we hebben een tijd geleden al gebroken met de traditie dat we tegen het rechterrijtje heel veel punten laten liggen. Het kan dus nog steeds, maar daar zijn wel wat verbeterpuntjes voor nodig.

Slot heeft de beschikking over vijf man (exclusief types als Szymański en Taabouni) op de flanken, maar geen één blinkt structureel uit. Dan is Paixão messcherp en presteert Idrissi niets en aan de andere kant kan Dilrosun zomaar volgende pot schitteren, terwijl Jahanbakhsh het niet heeft. Kortom; ook voor Wålemark zijn er nog kansen, wie weet komende woensdag wel in de beker.

Gelukkig ontpopte Jahanbakhsh zich tot held in de Kuip, die met twee goals in een invalbeurt in een uitzonderlijk lijstje terecht komt, want niet veel gingen hem in dat opzicht voor. Onze nummer 7 kan zich zomaar ontpoppen als de Michiel Kramer (huh?) van dit seizoen. 

Verder gaan we in op de helden van Vak J, het plotselinge frame over zeurpiet Slot en bespreken we uitvoerig de situatie in het Maasgebouw, waar Dennis te Kloese zijn collega’s Joris Van Dijk en eerder Arnesen ziet vertrekken. Tijd om met een plan of planning op tafel te komen, directeur. Een visie is uitstekend, maar niet als maar één man deze draagt.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.