#KG322 – “Matserclass Wiefer”

Het had een bekeravondje met grote cijfers kunnen worden, maar het vizier van Feyenoord stond niet op scherp tegen PEC Zwolle. Toch wervelde de ploeg van trainer Arne Slot bij vlagen over de eerstedivisionist heen en werd het redelijk eenvoudig 3-1. De overwinning in het bekertoernooi wordt uitgebreid besproken in een nieuwe Kein Geloel.

Vooral Mats Wieffer krijgt in de podcast de complimenten. Na de blessure van Quinten Timber en het misgrijpen van Ramiz Zerrouki zijn de ogen gericht op de Tukker. En de middenvelder die afgelopen zomer overkwam van Excelsior liet zich behoorlijk gelden tegen Zwolle. Niet alleen met een geweldig spelinzicht, mooie passjes en goede onderscheppingen, hij nam Feyenoord letterlijk op sleeptouw met een doelpunt. Een masterclass. Of een Matserclass.

Spits Danilo kon tegen de eerstedivisionist met tweegoals flink aan zijn zelfvertrouwen werken, maar toch schreeuwde de Kuip om Santiago Giménez. De Mexicaan is razend populair in de Kuip, terwijl Danilo qua statistieken toch in de voetsporen van Cyriel Dessers stapt. Over populaire Feyenoorders gesproken.

De blessure van Dávid Hancko zou een rampscenario zijn Feyenoord, zeker met het bomvolle programma de komende weken. Maar Arne Slot denkt dat het wel meevalt. En Trauner, én Timber én Hancko niet in de Klassieker tegen Ajax, dat zou bijna een nachtmerrie zijn.

De vraag is of Hancko tegen FC Groningen mee kan doen, dat zal onderzoek moeten uitwijzen. Groningen geldt dit jaar als degradatiekandidaat en stond midweeks zwaar voor schut: de amateurs van Spakenburg wonnen in de Euroborg. Zij gaven het goede voorbeeld voor Feyenoord, dat toch al sinds 2018 niet meer won in Groningen. Hoog tijd voor een driepunter, dus, zodat Feyenoord als koploper aan de Klassieker begint. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.