#KG289 – Seizoensterugblik: “Van Disneydrama naar sprookjesploeg”

En de film is klaar. Het seizoen ‘21-‘22 is er eentje voor in de boeken. Zonder fysieke prijzen, zonder overwinningen op de aartsrivaal, maar mét perspectief, tijdloze herinneringen en heel veel kleur op de wangen.

In deze laatste Kein Geloel van dit seizoen blikken we uitgebreid terug op het eerste jaar van Arne Slot. Over de geboorte van dit Feyenoord in een oefenpot, over de onverwacht glorieuze Europese campagne, over de vraag of er stiekem nog nét iets meer in had gezeten en op de jongens die onze club hun gezicht terug hebben gekregen. 

Maar ook buiten het veld gebeurde er veel: Dennis te Kloese werd de nieuwe algemeen directeur en hakte een voorlopige knoop door in het stadiondossier. Op Varkenoord is een revolutie gaande en hebben de Feyenoord Vrouwen zich in hun eerste seizoen uitstekend op de kaart gezet. En niet te vergeten is het scoutingsapparaat drastisch omgegooid. We mikken niet meer op de spits van Heerenveen, de back van Vitesse en de controleur van Utrecht, maar kijken godzijdank véél verder dan dat. Die transformatie was even wennen, want wat moest een 27-jarige Noor nou helemaal komen doen in Rotterdam, ten koste van Varkenoorders Wehrmann en Burger? En waarom zouden we een grote kale Oostenrijker van richting de 30 halen als er in de jeugd vast wel wat rondloopt?

Die transformatie maakt duidelijk: veel Feyenoorders staan op de radar bij de Europese top. We zijn weer olifant in plaats van muis, maar het is zaak om de lat die Slot dit jaar heeft gelegd, nog weer wat hoger te leggen en nooit meer voldaan en tevreden te zijn. Dus gaan we een razendspannende transferzomer tegemoet. Tot volgend seizoen!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.