#KG260 – “Een monsterscore zou wel eens lekker zijn”

Heerlijk, De Kuip mag weer vol! Maar wie een los kaartje wil komen, zal geschrokken zijn van de prijzen. De goedkoopste tickets zijn namelijk zes euro duurder dan een paar weken geleden tegen Fortuna Sittard. Supportersvereniging De Feijenoorder sprak zich uit en noemde het ‘onacceptabel’ en dat ‘Jan Modaal nooit het kind van de rekening mag worden bij een volksclub’. Toch zijn de reacties op sociale media dubbel. Veel mensen begrijpen de prijsstijging, in een tijd dat het hele leven duurder wordt, wel degelijk. Ook in de podcast wordt het hete hangijzer besproken.

Over ‘hete hangijzers’ gesproken. Waarom is er deze week niets over de oefenwedstrijd tegen Anderlecht naar buiten gekomen? Het schijnt dat een veredeld jeugdelftal van Feyenoord er flink is afgepoetst tegen de recordkampioen uit België, maar bewijzen hebben we nog niet gezien. Los van de uitslag is het ook zonde dag we talenten als Dermane Karim, Cole Bassett en Jaden Slory niet aan het werk hebben kunnen zien.

Komende zondag kan Het Legioen zogezegd wel alles van Feyenoord zien. Het Cambuur Leeuwarden van voormalig-Feyenoorders Pascal Bosschaart en Alex Bangura komt naar De Kuip. De Friezen ontpoppen zich tot misschien wel dé verrassing van dit eredivisieseizoen. En Bangura wordt door de kenners al getipt als opvolger van Tyrell Malacia. Terecht? Dat is de vraag. Het valt overigens te hopen dat Feyenoord beter voor de dag komt dan in Waalwijk, én –  zoals Slot graag zou zien: dat Feyenoord nu echt eens geen genade toont en voor een monsterscore gaat.