#KG220 – “Onder 21 is ongezond belangrijk geworden”

De focus lag dit weekend eens niet op Feyenoord 1 of Oranje, maar op de jeugd. Specifieker: Feyenoord Onder 21. De ploeg van trainer Sipke Hulshoff verloor ook hun tweede competitiewedstrijd. Dit keer van ADO. En dus staat de O21 stijf onderaan. Natuurlijk, er is nog van alles om voor te spelen, maar de signalen en de gelatenheid na het laatste fluitsignaal baren de nodige zorgen.

In Kein Geloel bespreken we de situatie op Varkenoord uitgebreid. De Onder 21 heeft namelijk een cruciale rol in het toekomstperspectief van de hele club. Twee keer promoveren en het hoogste jeugdelftal speelt mee in de KKD. Maar dat beeld lijkt nu mijlenver weg. Wat logisch leek – geld en spelers pompen in het team – dreigt nu een groot fiasco te worden met ongezonde, maar verklaarbare intenties bij spelers. Tel daar de hogere doelen van Varkenoord bij op en er blijft weinig over van waar een O21-elftal werkelijk voor is bedoeld. En voor de aanstichter hiervan moeten we verder terug in de tijd dan Arnesen, Hulshoff en de huidige beleidsbepalers op Varkenoord.

Verder bespreken we ook de situatie rondom algemeen directeur Mark Koevermans, die er online flink van langs kreeg na zijn reprimande richting terreinchef Beltman, omdat hij de inmiddels overleden supporter Marco zonder ruggenspraak op het veld liet. Is dit een hobbeltje of is Koevermans positie nu écht onhoudbaar geworden?

Tot slot blikken we vooruit op de eerste pot in de groepsfase van de Conference League in Israël. Voor wie Patreon is (of wil worden): met oud-trainer Fred Rutten – tevens ex-coach bij Maccabi Haifa – nemen we vast een voorproefje op wat ons te wachten staat. Op naar de drie punten, al is het met een flinterdunne voorhoede.