#KG190 – “Niet te hopen dat Toornstra een verplicht plasje moest doen”

De grootste competitiezege in de Eredivisie onder Dick Advocaat is een feit. De 5-0 winst op Willem II was er één met twee totáál verschillende gezichten. En de belichaming daarvan was Jens Toornstra. De man die ontelbaar veel keren is afgeschreven, even zo vaak toch weer boven kwam drijven en afgelopen zondag 24-karaats goud waard was. En dat terwijl hij misschien wel zijn slechtste eerste helft van dit seizoen ook in diezelfde wedstrijd speelde.

Kortom: het is een raar seizoen. Want niet voor het eerst speelde Feyenoord een wedstrijd met twee gezichten. Van initiatiefloos, afwachtend, eindeloos breiend tot creatief, met tempo en de wil opleggen aan onze tegenstander. Eigenlijk hoe het altijd hoort in de Kuip.

In de 190e aflevering van Kein Geloel bespreken Johan, Rob en Wesley de zege op de Tilburgers, het afscheid van Ron Vlaar en hebben we het – geïnspireerd on Ron Beton’s pensioen – over clubliefde. Verder blikken we uiteraard vooruit op een heel belangrijke week, met de bekerwedstrijd in Heerenveen. Op naar woensdag.