#KG182 – “Een volle Kuip in 2021 is het mooiste kerstcadeau denkbaar”

We zijn de ongeslagen status kwijt. Een ellenlange reeks kwam in Arnhem ten einde. En hij zat er al een tijdje aan te komen. Toch was dit het meest onverdiende puntverlies dat we hebben geleden dit seizoen. We hielpen een berg enorme kansen om zeep…maar hé: we krégen tenminste eens een berg enorme kansen.

Kortom, een nederlaag met in ieder geval wat perspectief richting woensdag. Want dan staat de laatste wedstrijd van het knotsgekke jaar 2020 op het programma. Thuis tegen SC Heerenveen kunnen we (helaas, maar waar) onze derde thuiszege van het seizoen pakken.

Omdat de appels ongelofelijk zuur waren, hebben we in de 182e aflevering van Kein Geloel wel behoefte aan wat perspectief, troost en lichtpuntjes. Bijvoorbeeld Sinisterra, die in een kwartier in het Gelredome liet zien waarom we hem zo hebben gemist. Of de ontwikkeling van Antonucci in de Keuken Kampioen Divisie: op basis van cijfers de meest productieve aanvallende middenvelder van de competitie. Berghuis die weer fit lijkt en – als we het dan héél positief gaan draaien – een achterstand op de koploper die op hetzelfde moment vorig seizoen twee keer zo groot was.

Maar bovenal kan het speculeren in deze winterse transferwindow weer beginnen. Feyenoord-held Graziano Pellè is over 2 weken contractloos. Moet Arnesen niet gewoon de telefoon pakken en de spits het vliegtuig in Rotterdam laten landen?

Verder wensen we iedereen fijne kerstdagen. Geniet van lekker eten, van (een beetje) gezelschap, blijf gezond en tot volgende week!