#KG180 – “Deze hattrick van Arnesen hadden wij nooit verwacht”

Hèhè. We konden wel wat goed nieuws gebruiken deze week. Voetbal – of althans, een poging daartoe – waarvan je spontaan glas zou willen drinken, niet inlopen in een weekend waar ongeveer iedereen punten laat liggen en een troosteloos Europees avondje in de Kuip. Maar toen was daar, zonder dat ook maar iémand (behalve FeyenoordTM) het aan zag komen, het nieuws dat Arnesen niemand minder dan Arne Slot naar de Kuip lijkt te halen.

Daarmee scoort onze td een loepzuivere hattrick, als Slot straks daadwerkelijk z’n krabbeltje zet in het Maasgebouw. Niet alleen heeft Feyenoord daarmee een trainer binnen die eindelijk in een toekomstvisie past, ook maakt Arnesen de concurrentie (AZ) direct zwakker én snoept hij Slot af van Ajax, die hem bovenaan het lijstje als opvolger van Ten Hag hadden staan. Drie vliegen in één daverende klap. En nog zonder afkoopsom ook. Bedankt, Max Huiberts!

In afwachting van die bevestiging, komt er weer een cruciale week aan. We kunnen weer eens door in Europa, hoe bizar dat ook klinkt. Een overwinning in Oostenrijk is genoeg, maar daar ligt gelijk het probleem: winnen buiten de landsgrenzen lukte in een groepsfase voor het laatst in 2014 (Standard Luik) en niets in het huidige spel geeft vertrouwen om er daadwerkelijk in te geloven. Maar hé, wij zijn Feyenoord en soms, héél soms, doen we ineens iets wat niemand aan zag komen.