#KG176 – “Laat je voeten spreken, Bryan. Niet je broer”

Eindelijk. Een week met liefst twee broodnodige overwinningen! Tegen CSKA Moskou speelde Feyenoord de beste wedstrijd van het seizoen, waarin de ogen natuurlijk achteraf volop waren gericht op Orkun Kökçü. Met een heerlijke poeier en betrokken bij de twee andere goals keerde hij in ieder geval voor even het tij en liet hij zien waarom hij nog lang niet afgeschreven dient te worden. Maar misschien nog meer credits mogen naar Jens Toornstra, die het middenveld in zijn eentje – misschien op het oog onopvallend – dicteerde. Bovendien mag hij nu best in het rijtje clubmensen, want tegen Groningen speelde hij zijn 150e duel voor Feyenoord in de Eredivisie.

Helaas komt er aan deze mini-streak abrupt een einde door een hinderlijke interlandonderbreking. Die is zuur voor ons als Feyenoordsupporters, maar vooral voor Justin Bijlow. Er is geen twijfel over: Bijlow gaat eens in Oranje spelen, maar we hadden hem het nu al zo gegund. Al is het zeer de vraag of De B. hem überhaupt minuutjes had gegund.

Verder hebben we het in Kein Geloel over de twee beste linksbacks van de Eredivisie, de donderdagen van Diemers, (de broer van) Linssen, Hamer op hol in Engeland en de voorzichtige doorbraken van Varkenoord.