Het complete Bakens-overzicht van seizoen 2020/21: van Kevin Diks tot Gini Wijnaldum

Met het spelen van de CL-finale kwam het (Europese) voetbalseizoen 2020/2021 officieel tot het einde. Dat leek ons een mooi moment een overzicht te maken van al onze oud-spelers die afgelopen seizoen in het buitenland actief zijn geweest.  

1. Kevin Diks – Fiorentina

Kevin Diks werd andermaal verhuurd door Fiorentina aan het Deense Aarhus. De rechtsback maakte indruk. Hij speelde 30 wedstrijden en scoorde daarin 8 keer. Vorig maand scoorde hij tegen FC Kopenhagen zelfs met een omhaal. De geboren Apeldoorner droegte plaatsen voor de play-offs van de Conference League. Waar Diks volgend jaar voetbalt is nog niet duidelijk. Volgens Deense media heeft Brøndby IF – de kampioen van de Superligaen – hem op de korrel.


2. Kelvin Leerdam – Seattle Sounders

Kelvin Leerdam haalde voor het tweede jaar op rij de finale van de MLS. Vorig jaar pakte hij met Seattle Sounders deze hoofdprijs, nu was Columbus Crew met 3-0 te sterk in de finale. Na het seizoen verleidde voormalig topvoetballer David Beckham de verdediger voor een overstap naar Inter Miami FC. In Florida heeft hij vooralsnog geen basiplaats. Wel positief: Leerdam maakte zijn debuut voor Suriname.  


3. Michal Janota – Central Coast Mariners

Michal Janota zat lange tijd zonder club thuis in Polen. Aan het eind van 2020 werd hij alsnog gecontracteerd. Het Australische Central Coast Mariners stond voor hem op de stoep. Zijn nieuwe werkgever draait bovenin mee in de A-League. Maar aan de andere kant van de aardbol is de aanvaller vooralsnog meer reserve dan basisspeler. Dus heeft hij flink wat tijd om van de schitterende Australische natuur te genieten met zijn gezin.


4. Stefan de Vrij – Internaziole

Hoe Stefan de Vrij het gedaan heeft, zal voor niemand een verrassing zijn. De centrale verdediger is onomstreden bij Internazionale, doorbrak met de Milanezen de hegemonie van Juventus en werd voor het eerst in zijn carrière kampioen. Hij behoort al seizoenen tot de beste verdedigers van Italië, hét land van de verdedigers. Komende zomer is hij één van de Nederlanders op het Europees Kampioenschap met een Feyenoord-tintje.

5. Terence Kongolo – Fulham

Terence Kongolo zal niet terugkijken op een fijn seizoen. Nadat hij vorig seizoen al lang buitenspel stond met een blessure, maakte hij in april eindelijk weer zijn rentree bij het Engelse Fulham. Zijn terugkeer van korte duur. Opnieuw raakte hij geblesseerd. Het bleef bij twee optredens dit seizoen. Tot overmaat van ramp degradeerde zijn werkgever kansloos uit de Premier League. Dat wordt dus voetballen in het Championship komend seizoen, tenzij een club het toch met hem aandurft.


6. Anass Achahbar

Zo magistraal als Anass Achahbar ooit scoorde in het Feyenoord-shirt, zo belabberd verloopt de carrière van de Marokkaans-Nederlandse aanvaller. De 27-jarige Hagenaar speelt tegenwoordig in Roemenië bij Sepsi Sf. Gheorghe. De aanvaller is vaker reserve dan basisspeler. In 27 wedstrijden maakte hij slechts 2 goals en gaf hij 3 assists. Wel positief: Sepsi plaatste zich wel voor de play-offs van de Conference League. Komen we volgend seizoen misschien zomaar tegen in dat Europese C-toernooi! 


7. Daryl Janmaat

Het buitenlandse avontuur van Daryl Janmaat kwam na 8,5 seizoenen ten einde en dus verdwijnt deze oud-Feyenoorder uit de enorme lijst van Bakens. Door de vele blessures kwam hij niet meer in spel voor bij Watford – de verdediger speelde nul minuten dit seizoen in Engeland – en werd zijn contract vroegtijdig beëindigd. Op die manier kon hij transfervrij naar ADO Den Haag, waarmee hij kansloos degradeerde.   


8. Edgar Ié

Edgar Ié werd eerder dit seizoen nog gelinkt aan Feyenoord, maar toch bleef de verdediger bij Trabzonspor. In Turkije deed hij het uitstekend. Hij was wekelijks basisspeler en maakte zelfs twee goals. Ook was er zilverwerk voor Ié. In januari pakte Trabzonspor eerst de Turkse Supercup – met Ié als basiskracht – en niet lang geleden plaatste die ploeg zich ook voor voorrondes Conference League.  


9. Liam Kelly

Liam Kelly staat nog onder contract en is extra interessant. Helaas bakte hij er maar weinig van Oxford United. Op derde niveau van Engeland speelde hij weliswaar 26 potjes, maar was vaker wissel- dan basisspeler. In play-offs voor promotie verloor Oxford van Blackpool. 


10. Jerson Cabral

Door een knieblessure kwam Jerson Cabral pas later dit seizoen in actie bij het Cypriotische Pafos FC. De flitsende buitenspeler eindigde met zijn club als beste van een degradatiepoule, als zevende ploeg van Cyprus. Persoonlijk kende Cabral weinig succes. In zijn laatste wedstrijd van het seizoen kon hij toch nog lachen en maakte hij z’n eerste en enige doelpunt. 


11. Ryo Miyaichi

Waar Ryo Miyaichi het afgelopen jaar nog af en toe in de Bakens voorkwam, was zijn aandeel dit seizoen beperkt tot het minimum. Hij stond vrijwel dit hele seizoen aan de kant met een hardnekkige knieblessure. Pas in de slotfase van het voetbaljaar kon hij weer meedoen. Zijn seizoen bestaat uit een invalbeurt van 17 minuten bij St. Pauli. Zijn contract loopt af en hij zal normaliter nieuwe club moeten zoeken. 


12. Yassin Ayoub

Yassin Ayoub vertrok bij Feyenoord omdat hij meer wilde spelen. Hij ging naar Panathinaikos. De wens van de middenvelder kwam in Griekenland alles behalve uit. Hij speelde in totaal slechts 9 potjes, waarvan hij drie keer mocht beginnen. Dikke kans dat de Marokkaan deze zomer ondanks zijn doorlopende contract op zoek zal gaan naar nieuwe werkgever. 


13.  Bart Schenkeveld

Wie had dat gedacht? Waar Ayoub amper in het stuk voorkwam bij Panathinaikos, was ploeggenoot Bart Schenkeveld wel onbetwist basisspeler. De verdediger kwam 27 wedstrijden in actie en maakte 1 goal. Met zijn ploeg eindigde hij vijfde. Dat was helaas net niet genoeg voor Europees voetbal.


14. Nigel Robertha

Nigel Robertha begon het seizoen in Bulgarije bij Levski Sofia moeizaam, maar vond uiteindelijk weer zijn draai. Met 9 goals en 6 assists in 21 wedstrijden wist hij zich in de kijker te spelen van DC United. De Amerikanen betaalden een miljoen voor hem. Daar verdient de in Dordrecht geboren spits meer dan een half miljoen per jaar. Niks mis mee!


15.  Renato Tapia

Renato Tapia wilde zijn contract bij Feyenoord niet verlengen en ging transfervrij van Feyenoord naar Celta de Vigo. Hij werd er binnen no time basisspeler en speelde zich in de kijker van Europese topclubs als Real Madrid en Atletico Madrid. Ouch, that hurts. Het is dus maar de vraag of hij volgend seizoen nog bij Celta zal spelen. 

16. Timothy Derijck

Timothy Derijck is op z’n oude dag nog altijd een zekerheidje in de verdediging van KV Kortrijk. Op zijn 34ste kwam hij toch mooi tot 35 wedstrijden met een 1 goal en 1 assist. Bovendien droeg hij sinds januari steevast de aanvoerdersband. Zijn ploeg presteerde echter matig en eindigde op een teleurstellende 14e plek in de Belgische competitie. 


17. Sam Larsson

Sam Larsson ging vorig jaar naar Dalian Professional, en kent er geen gelukkige tijd. Sportief valt het nog mee met 4 goals en 4 assists in 18 potjes, maar dit nieuwe seizoen kwam hij nog niet in actie vanwege visumproblemen na een coronabesmetting. In april trainde hij zelfs nog regelmatig mee met IFK Göteborg. Ook pikant: Larsson miste de teamfoto van zijn club. Déjà vu? Wanneer de buitenspeler weer mag spelen, is onduidelijk. 


18. Luc Castaignos

Luc Castaignos speelde aan het begin van het seizoen nog bij zijn Koreaanse Gyeongnam FC. De Schiedammer viel daar al snel uit de gratie en mocht transfervrij vertrekken. Hij ging naar het Griekse OFI Kreta. Ook daar kwam hij amper in het stuk voor. De inmiddels 28-jarige spits maakte in 9 wedstrijden slechts 1 goal. 

19. Jonathan de Guzman

Bij OFI speelde ook Jonathan de Guzman, die begin dit seizoen zelfs nog op de lijst van Frank Arnesen stond. Mede door de inbreng van de Canadese Nederlander wist zijn Griekse broodheer zich te behoeden voor degradatie. De middenvelder speelde 17 potjes, maakte 5 goals en gaf 1 assist. 


20. Samuel Armenteros

Na de promotie met FC Crotone naar de Serie A verkaste Samuel Armenteros transfervrij naar de zandbak. Hij ging spelen voor Fujairah SC. Met 9 goals en 2 assists in 26 wedstrijden mag hij terugkijken op een aardig seizoen. Persoonlijk dan, want zijn ploeg bracht het er minder vanaf. Dat eindigde op de dertiende plaats in de UAE Arabian Gulf League en degradeerde daarmee naar het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. Gelukkig had de Zweed in de steenrijke staat genoeg afleiding.


21. Tonny Vilhena

Na zijn vertrek bij Feyenoord in 2019 kende Tonny Vilhena een goed eerste seizoen over de grenzen. Zijn tweede jaar bij FK Krasnodar was daarentegen stukken minder. Hij speelde weliswaar wedstrijden in de Champions League, maar met zijn club kon hij geen potten breken in de Russische competitie. Krasnodar werd slechts tiende in de competitie. Vilhena kwam 34 wedstrijden keer in actie, scoorde 4 keer en gaf 3 assists. Hij zou weg willen en zijn naam zingt al rond in de wandelgangen van De Kuip. Wordt ongetwijfeld vervolgd…


22. George Johnston

George Johnston maakte in de eerste seizoenshelft nog minuten in Feyenoord 1, maar werd in de winterstop verhuurd aan Wigan Atlethic. De verdediger werd direct basisspeler en speelde 22 wedstrijden (1 goal en 1 assist). Wigan eindigde uiteindelijk 1 punt boven de streep in League One. Waar de toekomst van de contractloze Johnston ligt, is onduidelijk. 


23. Salomon Kalou

Salomon Kalou koos voor een avontuur in Brazilië bij Botafogo. Het werd geen succes. De aanvaller begon nog als basisspeler maar zag zijn rol kleiner en kleiner worden. Zijn club degradeerde en de aanvaller mocht transfervrij vertrekken. Sindsdien zit hij zonder club. 


24. Calvin Verdonk

Nadat hij transfervrij de deur van De Kuip achter zich dichttrok, leek de toekomst van Calvin Verdonk in Amerika te liggen. Hij koos echter voor het Portugese Famalicão. Een succes is het vooralsnog niet. De verdediger is vaak wissel en speelde slechts 12 potjes, waarvan slechts drie als basisspeler.


25. Brad Jones

Brad Jones is inmiddels 39, maar nog altijd niet te stoppen. In Saoedi-Arabië staat hij bij Al Nassr nog wekelijks onder de lat. Na de titel en de supercup met Al Nassr in zijn eerste twee jaren, voegde de Australiër ook dit seizoen nog maar eens zilverwerk aan zijn al indrukwekkende cv toe. Al Nassr won de supercup. Na 29 wedstrijden moest Jones helaas het competitieslot missen vanwege blessures. Met een aflopend contract is het de vraag waar zijn toekomst ligt. Thuisland Australië lonkt. 


26.  Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius had een gek seizoen. Hij begon als basiskracht, belandde ineens op de bank, maar eindigde toch weer mooi als basisspeler. Zijn ploeg Mainz zat lang in de degradatiepuree, maar toonde veerkracht in een geweldige tweede competitiehelft en werd uiteindelijk 12e. Boëtius speelde 33 wedstrijden, scoorde 3 goals en gaf 6 assists. 


27. Jeremiah St. Juste

Bij Mainz staat ook Jeremiah St. Juste onder contract. De vraag is nog voor hoe lang. De veelzijdige verdediger speelde vrijwel alles, zat bij voorselectie van Oranje en staat in de belangstelling van verschillende clubs. Op sociale media wordt hij gelinkt aan clubs als Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Wordt vervolgd…  


28. Nuri Sahin

Nuri Sahin speelt sinds deze zomer voor het eerst in zijn thuisland Turkije. Hij speelt er voor Antalyaspor. De verdedigende middenvelder is onbetwist basisspeler en kwam 42 duels in actie (4 assists). Zijn ploeg eindigde net boven de degradatiestreep. 


29. John Owoeri

John Owoeri speelde in China op het tweede niveau bij Beijing BSU. Met 2 goals in 11 duels wist hij weinig indruk te maken. Zijn contract werd niet verlengd en sinds januari is de 34-jarige Nigeriaan op zoek naar een nieuwe club. 


30. Rick Karsdorp

Rick Karsdorp keerde na een huurbeurt bij Feyenoord weer terug bij AS Roma. Maar in tegenstelling tot zijn eerste periode, maakte hij het voorbije seizoen grote indruk in de Italië. Hij werd onbetwist basisspeler en kreeg een verbeterd contract. Hij speelde uiteindelijk 45 wedstrijden en maakte 1 goal. Het hoogtepunt? Dat hij persoonlijk bijdroeg aan de uitschakeling van Ajax uit in de Europa League. Bondscoach Frank de Boer vond het topseizoen van Karsdorp niet goed genoeg om hem mee te nemen naar het EK.

31. Matthew Steenvoorden

Matthew Steenvoorden speelt bij HNK Gorica in Kroatië. De 28-jarige Leidschendammer is er basisspeler, speelde dit seizoen 30 wedstrijden en maakte daarin 1 goal. In het slot van de competitie verprutste zijn Gorica haar goede positie en mistte daardoor net Europees voetbal op een haar. 

32. Bruno Martins Indi

Bruno Martins Indi speelde aan het begin van het seizoen nog in Engeland bij Stoke City. Hij speelde er vijf potjes alvorens hij uitgeleend werd aan AZ. De Alkmaarders zouden hem definitief over willen nemen. Kunnen we toch mooi zeggen dat niet alles uit Alkmaar richting Rotterdam gaat.

33. Kamohelo Mokotjo

Kamohelo Mokotjo speelt sinds de zomer in Amerika bij FC Cincinnati. Inderdaad, de ploeg van Jaap Stam. Arme Kamo. De verdedigende middenvelder is dan wel weer basisspeler (wanneer hij fit is). Sinds afgelopen zomer won het Cincinnati van Stam drie keer – in 22 pogingen! – maar daarvan stond Mokotjo maar één keer op het veld.


34. Oguzhan Özyakup

Oguzhan Özyakup keerde na een verhuurperiode bij Feyenoord weer terug bij Besiktas. Met die ploeg ging het dit jaar behoorlijk voortvarend. Ze wonnen de dubbel. De inbreng van de middenvelder was helaas klein. Hij speelde 25 wedstrijden (vaak wissel) en scoorde 4 keer (en 4 assists). Vorig jaar kwam hij nog speciaal naar Feyenoord om zijn kansen op een EK-selectie te vergroten, maar inmiddels kan hij dat al een tijdje uit z’n hoofd zetten.


35. Gerson Magrão

Het beste van Gerson Magrão lijkt er inmiddels vanaf. Logisch ook, want de Braziliaan is bijna 36. Dit seizoen kwam hij voornamelijk tot reservebeurten voor EC Vitoría, dat uitkomt op het tweede Braziliaanse niveau. Hij wist geen goals of assists te noteren. 

36. Royston Drenthe

Royston Drenthe kent een zeer opmerkelijk seizoen. Door het stilleggen van de amateurcompetities In Nederland had de middenvelder niks te doen. Dus eindigde het avontuur bij Kozakken Boys. Hij werd benaderd door Racing Murcia, op het vierde Spaanse niveau. De excentrieke voetballer speelde er alles, scoorde regelmatig, maar greep met zijn Murcia net naast promotie naar het derde niveau.


37. Joris Delle

Joris Delle vertrok na zijn tijd bij Feyenoord naar de Orlando Pirates uit Zuid-Afrika. Spelen deed hij er echter amper. In totaal kwam hij maar vier potjes in actie, waarna hij uit beeld raakte. Begin dit seizoen liet hij zijn contract ontbinden en sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe club. 

38.  Colin Kazim-Richards

Colin Kazim-Richards (34) speelde aan het begin van het seizoen nog in Mexico voor Pachuca. Hij mocht er echter transfervrij weg. En dus lonkte club nummer zeventien in de clubrijke carrière van de Turkse Engelsman. Dat werd het Derby van Philip Cocu en later Wayne Rooney. Spelen deed hij regelmatig en met 8 goals en 2 assists behield hij (op het nippertje) Derby in het Championship. 


39. Michael Lumb

Michael Lumb verkaste in de winterstop van de uiteindelijk degradant Horsens naar de uiteindelijk kampioen Bröndby van Denemarken. Zijn inbreng in het kampioenschap was echter gering. De linksback kwam niet verder dan 45 speelminuten. 


40. Sofyat Amrabat

Sofyan Amrabat maakte vorig jaar zoveel indruk bij Chievo Verona dat hij afgelopen zomer voor veel geld naar Fiorentina verhuisde. ‘La Viola’ en de middenvelder hadden echter een kleurloos seizoen. Fiorentina eindigde 13e. Amrabat speelde 33 potjes zonder goals of assists. 


41. Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi kende een prima seizoen in de Saoedische competitie met Ittihad FC. Van de 32 wedstrijden speelde hij er 24. Daarin scoorde hij geen goals of assists. Het avontuur bij Ittihad zit er nu waarschijnlijk op voor El Ahmadi. En dat is toch zonde, want eind augustus staat voor zijn club de Arabische Champions League-finale op het programma.


42. Gustavo Hamer

Gustavo Hamer maakt afgelopen zomer de transfer van PEC Zwolle naar Coventry City. De middenvelder maakte indruk. Hij speelde vrijwel alles, scoorde vijf keer en gaf 3 assists. Hij zou in belangstelling staan van grotere clubs. Zo zou Steven Gerrard van Schotse kampioen The Rangers zelfs als een hengeltje hebben uitgegooid.

43. Omar Elabdellaoui

Omar Elabdellaoui verkaste in de zomer van Olympiakos naar Galatasaray en speelde zich snel in de basis. Tijdens de jaarwisseling ontplofte er een vuurwerkbom in zijn gezicht. Hij heeft sindsdien niet meer kunnen spelen. Of en hoe hij terugkeert, is de vraag. Op Twitter gaat het gerucht dat hij in augustus op trainingsveld weer meters kan maken.


44. Shinji Ono

Dat Shinji Ono in deze lijst terugkomt is eigenlijk te bizar voor woorden. De Japanner is 41 en tekende eerder dit jaar een contract bij Sapporo, een club dat uitkomt op het hoogste niveau van Japan. Hij is er overwegend wisselspeler maar speelde toch al 8 potjes. We maken een diepe buiging voor Ono. 


45. John Guidetti

Op basis van zijn filmpjes op Instagram lijkt het alsof John Guidetti het enorm naar zijn zin heeft in Spanje bij Deportivo Alaves. Dat komt echter niet door de sportieve prestaties. Hij speelde slechts 388 minuten en maakte 3 goals. Hoogste tijd voor een transfer, John. 


46. Sherif Ekramy

Sherif Ekramy verkaste na 11 seizoenen bij Al Ahly naar het ambitieuze Pyramids FC in Egypte. Hij werd er eerste doelman en speelde er vrijwel alles. Niet alleen speelde hij 32 potjes, ook hield hij 13 keer zijn doel schoon. Indrukwekkend voor een doelman van bijna 38 jaar. Wie denkt dat hij gaat stoppen, heeft het mis. Zijn contract loopt nog tot 2023 door.


47. Ruud Vormer

Ruud Vormer deed wat ze inmiddels van hem gewend zijn bij Club Brugge. Als aanvoerder ging hij voorop in de strijd en hielp hij zijn club aan een kampioenschap. Hij speelde 47 wedstrijden, maakte 8 goals en gaf 16 assists! Indrukwekkend! Hij schijnt nu in belangstelling te staan van Trabzonspor, al moeten we die Turkse media altijd met een korreltje zout nemen.

48. Elvis Manu

Elvis Manu werd kampioen van Bulgarije met Ludogorets. Hij wisselde basisplaatsen af met reservebeurten. Uiteindelijk speelde Manutelli 32 potjes, met 10 goals en 6 assists. Aardige statistieken, al zeggen we het zelf! 

49. Jordy Wehrmann

Jordy Wehrmann werd in de winterstop door Feyenoord verhuurd aan FC Luzern. De middenvelder veroverde meteen een basisplaats en won uiteindelijk de Zwitserse beker. Hij speelde 23 potjes en gaf 1 assist. Zijn enige doelpunt bewaarde hij voor een mooiste moment: in de met 3-1 gewonnen bekerfinale tegen Sankt-Gallen. De verwachtingen in Rotterdam zijn hooggespannen. 


50. Darley

Darley was zijn basisplek onder de lat bij Botafogo SP verloren en verhuisde naar Centro Sportivo Alagoano, dat uitkomt in de Braziliaanse Serie B. De 31-jarige goalie won daar weliswaar het staatskampioenschap, maar Darley is na 6 potjes alweer naar de bank verbannen.


51. Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu begon het seizoen bij Trabzonspor, maar kwam daar niet aan de bak. Zijn contract werd ontbonden en maakte een binnenlandse transfer naar Gaziantep. Ook dat werd geen succesverhaal voor Bilal. Na 12 invalbeurten mocht hij weer gratis de deur uit. De 26-jarige aanvaller heeft inmiddels contract getekend bij Heracles. 


52. Fedor Smolov

Fedor Smolov keerde na een mislukt buitenlands avontuur bij Celta de Vigo weer terug in zijn vaderland. Bij zijn Lokomotiv Moskou speelde hij, los van blessures, alles. En hij was belangrijk. Hij werd topscorer van het bekertoernooi, die door zijn ploeg werd gewonnen. Uiteindelijk maakte hij 11 goals en 4 assists in 28 wedstrijden. Wel een flinke smet op zijn seizoen: de Russische bondscoach doet komend EK geen beroep op de spits.


53. Harmeet Singh

Harmeet Singh zat al sinds begin 2020 zonder club. Aan het eind van het kalenderjaar kreeg de Noor een contract bij Sandefjord. De middenvelder is aanvoerder bij zijn club en speelde 12 wedstrijden maakte 2 goals en gaf 2 assists. 


54. Kermit Erasmus

Kermit Erasmus speelt voor de Mamelodi Sundowns. Bij de Zuid-Afrikaanse topclub wisselt hij basisplaatsen af met invalbeurten. Hij speelde er dit seizoen 26 potjes en was goed voor 6 goals en 7 assists.  

55. Graziano Pellè

Nadat hij de Chinese beker won met Shandong Luneng, verkaste Graziano Pellè naar zijn geboorteland. Italië. Hij ging er spelen voor laagvlieger Parma. Ondanks de pogingen van de spits degradeerde Parma. Pellè maakte uiteindelijk 1 goal (3 assists) in 13 optredens. Dat ene doelpunt mocht er overigens wel zijn. Check de beelden hieronder.

56. Krisztían Simon

Krisztían Simon begon als een raket aan het seizoen en speelde zich weer in de kijker van de Hongaarse bondscoach. Daarna werd het minder. Uiteindelijk speelde hij 28 wedstrijden, waarin hij 6 keer het net wist te vinden. In de gewonnen bekerfinale met Ujpest mocht Simon nog zes minuten invallen. Als aanvoerder hield hij daarna de cup omhoog!


57.  Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer kende maar weinig succes bij Los Angeles FC. Hij verloor de concurrentiestrijd onder de lat en na slechts 15 potjes trok hij zijn conclusie. Het leven in de Verenigde Staten is zo verkeerd nog niet, dus maakte hij een binnenlandse transfer naar het FC Cincinnati van Jaap Stam. Daar is hij dan wel weer basisspeler. 


58. Diego Biseswar

Diego Biseswar was lang een onbetwist basisspeler bij PAOK in Griekenland. Tot dit seizoen. Hij kwam amper in actie en vertrok in de winterstop naar het Cypriotische Apollon Limassol. Hij speelde daar 15 potjes (3 goals). Apollon greep helaas net naast de Cypriotische landstitel. Wel leuk voor Diego: hij debuteerde als international van Suriname.


59. Mitchell te Vrede

Mitchell te Vrede speelt voor het tweede seizoen bij Al Fateh en doet dat echt uitstekend. Mede door de twaalf goals van de spits is zijn ploeg op een keurige zevende plaats geëindigd in Saoedi-Arabië. Als klap op vuurpijl zal hij binnenkort debuut maken voor Suriname.  

60. Georginio Wijnaldum

Last but not least: Gini Wijnaldum. In een teleurstellend seizoen voor Liverpool, speelde de middenvelder toch maar weer 51 wedstrijden (3 goals). Daarmee komt de eindteller op 237 wedstrijden voor Liverpool. Hij gaat vertrekken en als alle formaliteiten zijn afgerond, maakte hij na de zomervakantie zijn meters bij FC Barcelona. Oh, en komende weken is hij ook nog eens de aanvoerder van Oranje op het EK.